sprawdzacz filmów

Czyli co chciałbyś aby było w filmotece.
trinit

sprawdzacz filmów

Post autor: trinit » 28 lut 2011, 16:27

Widzę, że filmotek nadal się rozwija - co mnie bardzo cieszy :D

Brak mi 2 rzeczy:
- autoaktualizacji bazy (zapisuję miejsce w którym trzymam filmy i po ponownym włączeniu filmoteka sprawdza co jest nowego i to dodaje)
- coś typu "film checker" np z filmweb - nie wszystkie filmy mamy w bazie, czasami otwieramy jakieś z pożyczonej płyty czy z mało używanego dysku. Chodzi mi o opcję (lub miniprogramik) który by się zintegrował z systemem i w menu kontekstowym filmu wyświetlał opcję "sprawdź film", a kliknięcie przerzucałoby automatycznie do wyszukanego tytułu na filmewb. Nie wiem, czy to możliwe, ale ułatwiłoby życie na pewno nie tylko mi :D

Daj znać, czy to w ogóle możliwe takie coś zrobić (mówię przede wszystkim o pkt.2)

pozdrawiam
trinit

Pacer
Administrator

Re: sprawdzacz filmów

Post autor: Pacer » 24 mar 2011, 13:53

Dobry pomysł z tym monitorowaniem wskazanego katalogu i przy uruchomieniu aktualizacja bazy o filmy nowe na podstawie sumy kontrolnej.

Możliwość pracy z menu kontekstowym sprawdzę w najbliższym czasie.

pozdrawiam

trinit

Re: sprawdzacz filmów

Post autor: trinit » 20 kwie 2011, 16:07

oki...

kurcze, bardzo mi zależy na takim testerze filmu z poziomu menu kontekstowego (bez dodawania filmu do bazy - po prostu by przerzucało do już wyszukanego tytułu na filmweb / onet film) - sama bym napisała taki programik, ale nie mam pojęcia o programowaniu (grafik/animator ze mnie nie programistka)... Ma ktoś pomysł jak powinien wyglądać taki skrypt? :roll:

ODPOWIEDZ