Jestem swiezym uzytkownikiem Filmoteki.
Wersja programu jaka sciagnalem to ostatnio wydana 1.49.7z.
Po wprowadzeniu filmu do bazy i kliknieciu "Zapisz" lub "Zapisz jako" na karcie "Operacje Dyskowe" nie mam zadnego response, nic sie dzieje.. Cos zle robie?
Dlaczego nie moge utworzyc/zapisac Bazy Danych? Czy to ja mam jakis problem w moim systemie?
(pliki z filmami mam na zewnetrznym dysku- jesli to w ogole wazne...natomiast program mam rozpakowany na dysku wewnetznym notebooka.. pozatym po wprowadzeniu filmu do bazy "uaktualniam" jego dane z netu..)
Prosze o pomoc bo program jest cool..
Param
Zapis Bazy Danych
Re: Zapis Bazy Danych
Zgaduje, bo tego nie podałeś, że masz Windows 7. Funkcje zapisz i zapisz jako działają poprawnie, ale gdy operacje dyskowe w Windows 7 są blokowane to nic nie można zrobić.
Dobrym sposobem na to jest albo ustawić we właściwościach pliku filmoteka.exe, aby był uruchamiany jako administrator. Można też za każdym razem uruchamiać jako administrator klikając prawym na pliku i wybierając taki sposób uruchamiania. Pozdrawiam
Dobrym sposobem na to jest albo ustawić we właściwościach pliku filmoteka.exe, aby był uruchamiany jako administrator. Można też za każdym razem uruchamiać jako administrator klikając prawym na pliku i wybierając taki sposób uruchamiania. Pozdrawiam
Witam ponownie.
Mam zainstalowany Windows Xp. Zaktualizowany do Servicepack 3.
Moze mam wylaczona jakas usluge w systemie potrzebna do dzialania Filmoteki?
W tym systemie mam zainstalowanych mnostwo progamow i wszystkie dzialaja ok.
Co wiec moze byc nie tak? Moze potrzebna jakas usluga??
W swoim czasie optymalizowalem moj system wylanczajac troche roznych uslug...
Pozdrawiam,
param
Mam zainstalowany Windows Xp. Zaktualizowany do Servicepack 3.
Moze mam wylaczona jakas usluge w systemie potrzebna do dzialania Filmoteki?
W tym systemie mam zainstalowanych mnostwo progamow i wszystkie dzialaja ok.
Co wiec moze byc nie tak? Moze potrzebna jakas usluga??
W swoim czasie optymalizowalem moj system wylanczajac troche roznych uslug...
Pozdrawiam,
param
Na pewno przyczyna jest w Twoim komputerze, ale nic mi nie wiadomo, aby jakaś usługa bezpośrednio wpływała na pracę Filmoteki. Obawiam się, że będziesz musiał sam znaleźć rozwiązanie bo w tym przypadku jestem bezradny.