Propozycja nowej funkcji – okno statystyk

Czyli co chciałbyś aby było w filmotece.
luk86t

Propozycja nowej funkcji – okno statystyk

Post autor: luk86t » 17 kwie 2011, 23:42

Mam propozycje nowej funkcji w programie. W zakładce Tabela mógłby dojść nowy przycisk – „Statystyki filmoteki”. Po kliknięciu na niego pojawiłoby się nowe okno ze statystykami wygenerowanymi przez program. Można by tam znaleźć wiele ciekawych informacji odnośnie swojej listy jak np. – ilość wszystkich filmów, procentowa ilość dramatów, komedii, filmów akcji itp. np. przedstawiona na wykresie kołowym, łączna ilość czasu trwania wszystkich filmów, aktor który najczęściej grywa na filmach z naszej listy, reżyser którego mamy najwięcej filmów, wykres słupkowy pokazujący jak rosła w czasie nasza kolekcja (dane tutaj mogłyby być brane z daty dodania filmów która jest przy każdym filmie), łączny rozmiar w GB wszystkich naszych filmów, najstarszy film, najnowszy film, przeciętny rok z którego mamy filmy, przeciętna rozdzielczość, najwyższa rozdzielczość, najniższa rozdzielczość itp, itd. Wydaje mi się że byłaby to fajna opcja pozwalająca z jednej strony lepiej odnaleźć się na naszej liście dostarczając nam różnych informacji ale też i źródło ciekawostek (np. „a wiesz, że żeby obejrzeć wszystkie filmy w mojej kolekcji potrzeba by 2 tygodni 3 dni i 6 godzin?” :) ) Taki ekran statystyk mógłby być ciekawym rozwinięciem możliwości programu. Kilka-kilkanaście informacji, ciekawostek, jakieś wykresy i byłoby super podsumowanie naszej filmoteki. Ciekawe co autor sądzi o tym pomyśle? :)

Pacer
Administrator

Re: Propozycja nowej funkcji – okno statystyk

Post autor: Pacer » 03 paź 2011, 14:59

Sądzę, że to dobry pomysł, który powinien zostać jak najszybciej zaimplementowany. pozdrawiam

ODPOWIEDZ