12175

Masz jakiś problem z programem?
Napisz. Spróbujemy pomóc.
Lesli

12175

Post autor: Lesli » 02 sie 2023, 20:30

problem jak w tym linku https://filmoteka.net.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=318
tylko dotyczy wersji 1.84 i 1.85
sys win 7 pro
za chiny nie mogę go ugryźć
oprócz okienka z tym komunikatem nie działa pobieranie informacji

Pacer
Administrator

Re: 12175

Post autor: Pacer » 03 sie 2023, 07:30

To zrobimy tak:
Ja muszę odtworzyć ten błąd u siebie i zrobię to wirtualnej maszynie, zasymuluje win7,
ale muszę wiedzieć dokładnie krok po kroku co klikasz od momentu włączenia Filmoteki, aby zrobić to samo.
Ponadto poproszę screena tego błędu, muszę zobaczyć jak on wygląda, żeby go odtworzyć.
Należy pamiętać, że pomimo obsługi błędów w programie czasami mogą wyskakiwać komunikaty albo z bibliotek albo plików połączonych z systemem i ja nie znam ich wszystkich, jak zobaczę co wyskakuje, a też kolor okna jest ważny, rozmiar i gdzie on się pojawia to mogę dociekać dlaczego tak się dzieje. Bez dokładnych szczegółowych informacji to jak szukanie igły w stogu siana.

Lesli

Re: 12175

Post autor: Lesli » 05 sie 2023, 13:23

dokładnie jak mówisz, trzeba widzieć, żeby pomóc, ale nowa wersja nałożona na innym komputerze z tym samym windowsem działa jak zwykle czyli bez zarzutu.
tu na lapku wywala okienko z błędem opisanym na początku i po kliknięciu ok wygląda program jak zwykle dodaje filmu z dysku tylko nie chce wyszukiwać opisów - po naciśnięciu nic się nie dzieje (przycisk "gaśnie")
a i jeszcze jedno ważne - nie ma też banera z reklamami, a w wersji free powinien być.
Jestem przekonany, że to wina mojego (w sumie ustawień) systemu, albo ustawień firefoxa, zaktualizowałem nawet część certyfikatów, ale nadal nic, zobaczę jeszcze jakieś blokery (w sumie to tylko ublocka mam) i nawet sobie nie zawracaj tym głowy, bo program jest ok, tylko liczyłem, że może ktoś coś już miał podobnie i poradzi gdzie szukać.
szybciej przeinstaluję system.
chociaż zaraz sprawdzę na strielcu ;)
dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam - progs jest od lat ok i cieszę się, że nadal tym się zajmujesz, bo wielu kolegów coś fajnego zrobiło, a potem się zestarzeli odziecieli itp :)

ODPOWIEDZ