2 sugestie
2 sugestie
Witam,
Gratuluję, bardzo fajny programik - właśnie czegoś takiego szukałem. Mam jednak dwie prośby
1)Łacze sie z siecia poprzez serwer proxy (wraz z numerem portu) gdzie potrzebne jest także podanie user'a i hasła.
Cy byłaby możliwość dodania tego do programu (tak jak to jest np. w GG)
2) czy do tworzonych wizytówek, mógłbyś dodać pole "Ocena"
Pozdrawiam
Gratuluję, bardzo fajny programik - właśnie czegoś takiego szukałem. Mam jednak dwie prośby
1)Łacze sie z siecia poprzez serwer proxy (wraz z numerem portu) gdzie potrzebne jest także podanie user'a i hasła.
Cy byłaby możliwość dodania tego do programu (tak jak to jest np. w GG)
2) czy do tworzonych wizytówek, mógłbyś dodać pole "Ocena"
Pozdrawiam
Re: 2 sugestie
Witam
Ad. 1 Już to dodałem będziesz mógł to przetestować w najnowszej wersji jako, że nie mam możliwości sprawdzenia czy to poprawnie działa liczę na Twoją pomoc. Przetestuj to łączenie się przez proxy i napisz tu na forum wszelkie uwagi.
Ad. 2 Mógłbym. Wrzucę ten pomysł na listę rzeczy do zrobienia.
pozdrawiam
Ad. 1 Już to dodałem będziesz mógł to przetestować w najnowszej wersji jako, że nie mam możliwości sprawdzenia czy to poprawnie działa liczę na Twoją pomoc. Przetestuj to łączenie się przez proxy i napisz tu na forum wszelkie uwagi.
Ad. 2 Mógłbym. Wrzucę ten pomysł na listę rzeczy do zrobienia.
pozdrawiam
Witam,
No to czekam tylko na aktualizację. Wielkie dzięki.
Jeszcze jeden temat przyszedł mi do głowy, który ułatwiłby życie myślę, że nie tylko mi - a mianowicie:
Często nazwy katalogów, w który są filmy oraz nazwy plików zawierają dane, kto ripował, jaka jakoś itd.
Dodać w "FILMOTECE" możliwość zmiany nazwy katalogu, (w którym jest film) oraz plików w nim sie znajdujących na podstawie "Tytułu oryginału", "Tytułu przetłu.", "Rok produkcji", "Oceny". Oczywiście po wykonaniu zmiany nazw zmianie uległy by także nazwy odpowiednich rekordów w bazie "Nazwa pliku" i "Ścieżka".
przykład:
przykład:
[PRZED]
Mamy nazwę katalogu:
---------------------------
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo
a w nim pliki:
-----------------
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo.avi
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo.txt
[PO]
Mamy nazwę katalogu:
---------------------
xxxxxx (2008)
a w nim pliki:
---------------
xxxxxx (2008).avi
xxxxxx (2008).txt
Czyli zmianie należy poddać wszystkie pliki, które maja taką nazwę jak plik bazowy - film. Reszta może nie ulegać zmianom.
No to czekam tylko na aktualizację. Wielkie dzięki.
Jeszcze jeden temat przyszedł mi do głowy, który ułatwiłby życie myślę, że nie tylko mi - a mianowicie:
Często nazwy katalogów, w który są filmy oraz nazwy plików zawierają dane, kto ripował, jaka jakoś itd.
Dodać w "FILMOTECE" możliwość zmiany nazwy katalogu, (w którym jest film) oraz plików w nim sie znajdujących na podstawie "Tytułu oryginału", "Tytułu przetłu.", "Rok produkcji", "Oceny". Oczywiście po wykonaniu zmiany nazw zmianie uległy by także nazwy odpowiednich rekordów w bazie "Nazwa pliku" i "Ścieżka".
przykład:
przykład:
[PRZED]
Mamy nazwę katalogu:
---------------------------
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo
a w nim pliki:
-----------------
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo.avi
xxxxxx[2008]DvDrip-aXXo.txt
[PO]
Mamy nazwę katalogu:
---------------------
xxxxxx (2008)
a w nim pliki:
---------------
xxxxxx (2008).avi
xxxxxx (2008).txt
Czyli zmianie należy poddać wszystkie pliki, które maja taką nazwę jak plik bazowy - film. Reszta może nie ulegać zmianom.
Trochę niechętnie podchodzę do tematu ingerowania w nazwy i ścieżki filmów, gdyż czasami użytkownik nie do końca ma świadomość co robi i jednym nieostrożnym ruchem mógłby wykosić sobie całą swoją kolekcję lub narobić takiego bałaganu, że nie doszedłby już w ogóle co gdzie jest. A później byłaby to moja wina. Filmoteka przyjęła taką formę pracy, że sczytuje dane, przechowuje je i modyfikuje tylko swoje informacje a ja starałem się tego pilnować. Będę musiał przemyśleć czy to dobry pomysł. Pozdrawiam
Witam,
Serwer proxy działa dobrze tylko nie pobiera obrazka, choś wiem że obrazek okładki jest ponieważ jak się połącze w innej sieci bez proxy to go pobiera.
Z niecierpliwością czekam na pole oceny w wizytówce
pozdrawiam
Serwer proxy działa dobrze tylko nie pobiera obrazka, choś wiem że obrazek okładki jest ponieważ jak się połącze w innej sieci bez proxy to go pobiera.
Z niecierpliwością czekam na pole oceny w wizytówce

pozdrawiam
Masz racje był błąd, już go poprawiłem. Ocena będzie dodana.Wrobel pisze: Serwer proxy działa dobrze tylko nie pobiera obrazka, choś wiem że obrazek okładki jest ponieważ jak się połącze w innej sieci bez proxy to go pobiera.
Z niecierpliwością czekam na pole oceny w wizytówce![]()
Poprawki dostępne od następnej wersji.
pozdrawiam
No teraz działa super - wielkie dzięki.
Przyszła mi jeszcze jedna myśl - a mianowicie czasami przenoszę film pomiędzy dyskami. Wtedy pojawaia się problem że mam dwa razy ten sam film w bazie. Użyteczan byłąby funkcja sprawdzająca czy taki film już istnieje w bazie. Pierwsza sprawdzająca podczas wczytywania filmu czy wczytywany plik z filmem już nie istnieje w bazie. Druga szukająca duplikatów już w samej bazie - np. na podstawie tytułów - to na wypadek gdyby dwa filmy miały różne nazwy plików z filmem.
pozdrawiam
Przyszła mi jeszcze jedna myśl - a mianowicie czasami przenoszę film pomiędzy dyskami. Wtedy pojawaia się problem że mam dwa razy ten sam film w bazie. Użyteczan byłąby funkcja sprawdzająca czy taki film już istnieje w bazie. Pierwsza sprawdzająca podczas wczytywania filmu czy wczytywany plik z filmem już nie istnieje w bazie. Druga szukająca duplikatów już w samej bazie - np. na podstawie tytułów - to na wypadek gdyby dwa filmy miały różne nazwy plików z filmem.
pozdrawiam
popieram mojego przedmówcę 
u mnie wygląda to tak iż powtarzają mi się filmy na płytach ... i też w bazie robi się syf po dodaniu jednego pliku kilka razy

u mnie wygląda to tak iż powtarzają mi się filmy na płytach ... i też w bazie robi się syf po dodaniu jednego pliku kilka razy

Mam to zaplanowane w następnej wersji. Filmy będą rozpoznawane po sumie kontrolnej SHA1. Dodatkowo będzie można sprawdzić występowanie duplikatów w bazie.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2010, 23:09 przez Pacer, łącznie zmieniany 1 raz.