1.73

Czyli co nowego w filmotece.
Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 223
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

1.73

Postautor: Pacer » 05 lip 2018, 10:39

- poprawiony skrypt filmwebu


Ze względu na zgłoszony błąd "Could not load SSL library" dołączyłem do Filmoteki wymagane biblioteki, aby on już nie występował.
Od razu mówię, że to nie mój wymysł z tym ssl, tylko Filmweb sobie wymyślił, że komunikacja z ich wyszukiwarką musi być szyfrowana i stąd protokół SSL.

Po prostu pobierzcie jeszcze raz Filmotekę w niej są potrzebne biblioteki.

Dowód, że pobieranie manualne działa:

Obrazek

kulakoza1
Posty: 1
Rejestracja: 14 lip 2018, 14:53

Re: 1.73

Postautor: kulakoza1 » 14 lip 2018, 15:10

Dzień dobry.
Od lutego br. korzystam z Filmoteki - moim zdaniem jest to najlepszy program do katalogowania filmów. Spełnia wszystkie moje potrzeby.
Uwaga do wersji 1.73 - kilka dni temu program pobierał wszystkie zaznaczone dane. Od 2-3 dni (mimo pobrania wersji z dodatkowymi bibliotekami) nie pobiera żadnych danych dotyczących obsady aktorskiej (inne dane dot. filmu, łącznie z okładką, pobiera prawidłowo).
I jeszcze jedna generalna uwaga dotycząca pobierania obsady aktorskiej - program pobiera pierwszych kilkanaście pozycji, a czasami zdarza się, że obsada aktorska na filmweb'ie to kilkadziesiąt nazwisk - czy można tak zmienić skrypt żeby pobierał wszystkie nazwiska aktorów?
Serdecznie pozdrawiam.

prokonsul
Posty: 2
Rejestracja: 28 cze 2015, 12:45

Re: 1.73

Postautor: prokonsul » 16 lip 2018, 18:30

kulakoza1 pisze:Dzień dobry.
Od lutego br. korzystam z Filmoteki - moim zdaniem jest to najlepszy program do katalogowania filmów. Spełnia wszystkie moje potrzeby.
Uwaga do wersji 1.73 - kilka dni temu program pobierał wszystkie zaznaczone dane. Od 2-3 dni (mimo pobrania wersji z dodatkowymi bibliotekami) nie pobiera żadnych danych dotyczących obsady aktorskiej (inne dane dot. filmu, łącznie z okładką, pobiera prawidłowo).
I jeszcze jedna generalna uwaga dotycząca pobierania obsady aktorskiej - program pobiera pierwszych kilkanaście pozycji, a czasami zdarza się, że obsada aktorska na filmweb'ie to kilkadziesiąt nazwisk - czy można tak zmienić skrypt żeby pobierał wszystkie nazwiska aktorów?
Serdecznie pozdrawiam.


Mam dokładnie ten sam problem: wersja 1.73 nie pobiera obsady.

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 223
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: 1.73

Postautor: Pacer » 19 lip 2018, 08:42

ok zajmę się dzisiaj tym.