manualne ściąganie danych z Filmweb

Masz jakiś problem z programem?
Napisz. Spróbujemy pomóc.
milondwa
Posty: 3
Rejestracja: 10 lut 2013, 20:51

manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: milondwa » 07 cze 2014, 19:53

podczas prób ściągania danych z ze strony Filmweb często wyskakuje brak danych o filmie. Po wejściu na stronę Filmweb okazuje się, że dany film jest zapisany. Próbowałem szukać przy pomocy oryginalnego tytułu jak i tłumaczenia polskiego, ale w większości przypadków nie działało.
pozdrawiam: milondwa

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Pacer » 03 lip 2014, 08:03

proszę o konkretne tytuły, abym mógł ten sam efekt u siebie uzyskać.
pozdrawiam

Praptak
Posty: 10
Rejestracja: 23 lut 2013, 14:50

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Praptak » 27 sie 2014, 09:13

Podczas pobierania danych o filmie Suburbia (1983) wyskakuje taka informacja:
"The file being read is not valid "Portable Network Graphics" image becouse it contains an invalid header. This file may be corrupted, try obtaining it again."

Praptak
Posty: 10
Rejestracja: 23 lut 2013, 14:50

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Praptak » 27 sie 2014, 09:24

I jeszcze jedna uwaga. Dzisiaj zauważyłem że nie pobiera obsady do żadnego filmu...

Praptak
Posty: 10
Rejestracja: 23 lut 2013, 14:50

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Praptak » 03 gru 2014, 11:50

Proszę o nową wersje w związku z tym że filmweb pozmieniał trochę na swojej stronie i nie można nic pobrać :/

ryze
Posty: 5
Rejestracja: 24 mar 2012, 09:41

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: ryze » 03 gru 2014, 12:47

Mi taki błąd wyrzuca. Obsady też nie pobiera. Jedne filmy bez błędu są ale na niektórych wyskakuje.

Obrazek

Praptak
Posty: 10
Rejestracja: 23 lut 2013, 14:50

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Praptak » 03 gru 2014, 13:11

Mi to samo. Filmweb przebudował swoja stronę dzisiaj rano. Opcja pobierania z onetu nie wiem dlaczego dalej jest skoro i tak nic nie znajduje...

jogurt55
Posty: 2
Rejestracja: 07 gru 2014, 16:24

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: jogurt55 » 07 gru 2014, 16:27

Mam ten sam problem co kolega ryze
IOHandler value is not valid.

Kiedy zostanie to naprawione :?:

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: Pacer » 08 gru 2014, 08:22

Problem jest mi znany. I sam skrypt Fimwebu już poprawiłem, ale testuje go na dużej liczbie tytułów, aby się nie okazało za chwilę, że coś nie działa.
Ponadto poprawiam skrypt onetu bo też solidnie "wykrzaczony". Oczywiście jak skrypty nie działają to zawsze jest to spowodowane zmianami na stronach serwisów.
W końcu to tylko skrypty, pobierają dane według określonych reguł i trzeba na bieżąco je aktualizować.
Nowa wersja pojawi się na stronie dziś albo jutro.
Pozdrawiam stałych użytkowników :)

jogurt55
Posty: 2
Rejestracja: 07 gru 2014, 16:24

Re: manualne ściąganie danych z Filmweb

Postautor: jogurt55 » 08 gru 2014, 08:30

Ok dzięki wielkie.
Pozdrawiam. :)