Okładki z Filmweb-u

Masz jakiś problem z programem?
Napisz. Spróbujemy pomóc.
Kamikoro
Posty: 1
Rejestracja: 22 sty 2014, 18:51

Okładki z Filmweb-u

Postautor: Kamikoro » 22 sty 2014, 18:53

Witam !

Mo problem jest następujący . Mam najnowszą wersję programu i dosłownie 30 min temu próbowałem dodać informacje o filmie. Program ściągnął wszystko oprócz okładki z filmweb-u . Proszę o pomoc

PatrykDutkowski
Posty: 25
Rejestracja: 06 lis 2011, 20:16

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: PatrykDutkowski » 23 sty 2014, 07:06

Mam to samo.

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: Pacer » 23 sty 2014, 17:13

Witam, aby rozpoznać problem,pobrałem sam nową kopię programu ze strony i na takiej czystej kopi, próbowałem pobrać dane do kilku popularnych filmów i się okazuje, że filmweb musiał zmienić coś w konstrukcji strony w zakresie okładek i dlatego nie pobiera tych okładek.

Sprawa jest prosta muszę jak najszybciej wypuścić nową wersję z aktualnym skryptem Filmwebu, zbiegło się to właśnie z kolejną wersją filmoteki w której przygotowałem okienko do szybkiego wyszukiwania w tabeli, o które już wcześniej prosiliście.

Kolejna wersja pojawi się jeszcze w tym tygodniu, może nawet dziś o ile nie będzie większych problemów ze skryptem.

pozdrawiam

PatrykDutkowski
Posty: 25
Rejestracja: 06 lis 2011, 20:16

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: PatrykDutkowski » 25 sty 2014, 19:30

Witam, widzę że ma pan jakieś problemy związane ze skryptem? Kiedy można się spodziewać nowej wersji?

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: Pacer » 26 sty 2014, 20:27

Nowa wersja już jest. Filmweb mi trochę namieszał, jak zwykle, ale udało się. Miałem strasznie ograniczony czas w ostatnich dniach i to wydłużłoy wydanie nowe wersji. Przeprowadziłem też testy nowego okna szybkiego szukania, bo same procedury już były gotowe, ale występowały drobne błędy podczas szukania, ale już wszystkie jakie znalazłem udało mi się usunąć, mam nadzieje, że to okienko trafi w Wasze potrzeby.
pozdrawiam
P.S. nie ma potrzeby zwracania się do mnie per "pan", tu jest Internet, zwracamy się bezpośrednio do siebie :)

PatrykDutkowski
Posty: 25
Rejestracja: 06 lis 2011, 20:16

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: PatrykDutkowski » 26 sty 2014, 22:52

Oczywiście nie ma problemu :) Również pozdrawiam.

PatrykDutkowski
Posty: 25
Rejestracja: 06 lis 2011, 20:16

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: PatrykDutkowski » 28 sty 2014, 19:33

Witam, problem nadal się pojawił z okładkami - bynajmniej mi :) Nie pobiera okładki z filmweba.

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: Pacer » 28 sty 2014, 19:39

Proszę o cierpliwość, bo z tego co widzę co cała strona Filmwebu się wysypała. Jak to naprawią i będzie taka potrzeba to poprawie skrypt, na razie nic nie ruszam.

PatrykDutkowski
Posty: 25
Rejestracja: 06 lis 2011, 20:16

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: PatrykDutkowski » 28 sty 2014, 19:42

Ok, więc to nie od programu? Mi obecnie to nie przeszkadza, tylko informuje :) Pozdrawiam PatrykDutkowski.

Awatar użytkownika
Pacer
Administrator
Posty: 229
Rejestracja: 21 mar 2010, 23:55

Re: Okładki z Filmweb-u

Postautor: Pacer » 28 sty 2014, 19:56

Nie, to nie od programu, ale dzięki za czujność. :D

Oczywiście informuję, że ten problem nie dotyczy użytkowników PREMIUM, gdyż dane do filmów są pobierane z bazy na stronie Filmoteki.